Myslím, že nie jeden veriaci našej farnosti si spomenie na detské hlásky ozývajúce sa pravidelne každú stredu, hlasy mladých, ktoré máte šancu počuť každý piatok, hlasy, ktoré vás mnohých sprevádzali pri vašom „áno" v ten najkrajší deň, hlas zboru chváliaci Boha vždy v nedeľu. Áno, hádate správne. Spev zboru Bambino Luci (Deti svetla) si pravdepodobne mnohí z vás už nevedia od svätých omši odmyslieť. Stal sa neoddeliteľnou súčasťou tejto farnosti. Veď napokon je tu pre vás už dlhých, krásnych 31 rokov.

Teraz vám ponúkam krátku rekapituláciu: Zbor vznikol pôvodne ako detské spoločenstvo pod vedením Ivety Habasovej. Odvtedy sa vo vedení zboru vystriedali niekoľkí vedúci, a to Lucka a Marek Tomkovi, Lucka a Martin Benkovi, Veronika Viňarská a Martin Buzáš, ktorý spolu s Katkou Lehončákovou zbor vedie dodnes. Hlavnou aktivitou „Bambiňákov" je obohacovať sväté omše svojím spevom, no zbor sa zúčastnil napríklad aj festivalu Lumen v Trnave (1995), festivalu ALELUJA v Sabinove (1998, 1999). Má za sebou aj niekoľko benefičných koncertov Dobrej noviny, ktorých výťažok putoval do krajín tretieho sveta. Neodmysliteľnou súčasťou našej činnosti sú každoročné vianočné koncerty, ktoré sa v úžasnej atmosfére Vianoc tešia stále veľkej účasti.

Nie je to len spev, čo zboristov spája, ale predovšetkým puto spoločenstva. Puto, o ktoré sa treba starať, ktoré treba pestovať. A veru sa aj pestuje! Rôznymi výletmi alebo napríklad aj „opekačkami". V minulosti (ale aj teraz) sa v zbore vytvorili mnohé silné priateľstvá pretrvávajúce dodnes. Takže čo všetko sa skrýva pod názvom Bambino Luci? Mladí ľudia, ktorí spevom chvália Boha. Spoločenstvo krásnych priateľstiev. Spoločne chvíle námahy, chvíle ťažšie a prekonávanie prekážok, chvíle radosti a hlavne veľa, veľa smiechu a zábavy.

Ak chceš spievať, nájsť si priateľov alebo len jednoducho nevieš kam ísť, je tu pre teba. Zbor Bambino Luci.

Gabriela Holková